En blogg om min väg från dödlig kaffedrickare till odödlig barista.

RC Chocolat och Vardein & Co

Den gågna helgen besökte jag Uppsala. Efter att ha frågat Gebro och Jolla om tips angående stadens caféliv valde jag att först och främst besöka RC Chocolat - ett väldigt varmt och mysigt café på Sysslomansgatan 8. Trevligt nog hampade det sig att jag fick äran att dricka kaffe med Anton Malmberg som jag dessförinnan bara “träffat” på nätet. Jag smakade fyra av RC Chocolats praliner och - givetvis - deras espressoblanding som de har tagit fram tillsammans med danska Estate Coffe. Efter två dubbla espresso och en enkel ristretto kände jag mig riktigt nöjd och styrde kosan vidare mot Saluhallen och Vardein & Co för att möta upp Hanna. Tipset om Vardein fick jag genom att läsa lite om Uppsalas caféliv på RiktigtKaffe.se. Tjejen som tog hand om våra beställningar var helt otroligt trevlig och charmig, om alla baristor var lika lättpratade! Hanna beställde en mezzo (kärt barn har många namn) och själv tog jag en dubbel ristretto och en dubbel espresso. Kaffet i kvarnen var Monsun Malabar, misstar jag mig om jag skriver att det var från Johan & Nyström? Även här smakade kaffet mycket bra, men det som imponerade mest var ändå bemötandet. Hur Hannas kaffe smakade låter jag vara osagt - jag tror att det smakade bra, det var åtminstonde vackert att titta på!

Jag ser fram mot nästa Uppsala-besök! Det blir utan tvekan två återbesök…

Kommentarer

Bidra med din kommentar