En blogg om min väg från dödlig kaffedrickare till odödlig barista.

Inlägg märkta med etiketten Choklad

Att ta med sig jobbet hem

Te, choklad och vin

Te, choklad och vin

Kunskap säljer. Därför är det viktigt att veta vad man har att erbjuda, hur saker och ting smakar och ter sig tillsammans. Fredagskväll, arbetsveckan är slut, men en liten del av jobbet har fått följa med hem tillsammans med en flaska rött vin.

Husets choklad

Husets choklad

Spansk varm choklad

Hösten har svept staden i sin gråhet och det blir återigen kallare och kallare för var dag som går. Det märks även inne i serveringen; idag har vi haft många kunder som kommit in gnuggandes sina händer och beställt varm choklad.

Själv har jag under dagen druckit mer varm choklad än någonsin! Anledningen är att det just nu laboreras med en ny lite tjockare varm choklad, såsom den görs på många ställen i Spanien. Tre fyra koppar med varm choklad toppad med vispgrädde och krossade kakaobönor… Jag är vanligtvis inte så förtjust i varm choklad och särskilt inte i vispgrädde, men det här var gott! Det blir troligtvis några mindre ändringar innan den nya chokladdrycken hamnar på menyn, vilket med största sannolikhet innebär ytterligare några koppar som ska provsmakas… Gott!

En ny blogg skådar webbens ljus

Välkommen till bloggen där jag, Andreas Karlsson, skriver om choklad, kaffe, cafébesök och inte minst min väg från dödlig kaffedrickare till odödlig barista. Måndagen den 15 september påbörjade jag, genom mitt företag Indiebytes, ett annorlunda och minst sagt spännande samarbete med Jolla Choklad & Dessert. På Prästgatan 3 i Norrköping kan du själv uppleva min utveckling och här på ESPR. kan du följa och kommentera mina framsteg - och, Gud bevare mig, snedsteg.